Sword attack in Sweden: Masked man stabs several people, one dies


Four pupils and an adult have been injured at a school by a masked attacker with a sword or a knife in the city of Trollhättan in southwest Sweden, local media report. One of the victims died, SverigesRadio reports.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

At least one person is seriously injured with heart and lung damage, state healthcare communications manager Niklas Claesson said.

In a bid to detain the criminal, the policemen were shooting at him. His condition remained unclear.

A teenage student at the school told The Local of the moment he realised what was happening:

“I was in a classroom with my class when one of my classmates’ sisters called her to warn her that there was a murderer at the school. So we locked the door to the classroom, but our teacher was still outside in the corridor. We wanted to warn him, so a few of us went outside and then I saw the murderer, he was wearing a mask and had a sword. Our teacher got stabbed. The murderer started chasing me, I ran into another classroom. If I had not run, I would have been murdered. I’m feeling really scared. Everyone’s scared here.”

This is a developing story…

TWITTER